Paradigma -‎ Domotica & Zorg, sociaal?

Share Button

roboticaplusbibliotheek-1

De vergrijzing neemt in steeds groter tempo toe en ouderen wonen steeds langer thuis. Het aantal beschikbare werknemers gaat dalen en dan moet er ook nog een flink bezuinigd worden. Kortom er moeten alternatieven gevonden worden voor de menselijke zorgtaken: De opmars van domotica en robots in de zorg is onomkeerbaar!

Maar wat is er eigenlijk allemaal al? En wat kunnen we de komende jaren verwachten?  Hoe sociaal is de zorgsector over 10 jaar? Welke ethische en filosofische kwesties spelen er? Hoe bereiden we de maatschappij voor op deze veranderingen?

Drie sprekers zijn gevraagd hun visie te geven vanuit hun specialismes op de vraag hoe sociaal de zorg wordt met de komst van domotica en robots:
Ad van Berlo van Smarthomes, het Kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen
Martijntje Smits, Technisch filosoof
Sandra Bedaf, onderzoeker bij het lectoraat Technologie in de zorg van Zuyd Research.

Ad van Berlo zal meer vertellen over wat de consument wil op het gebied van domotica en robots. Waar is vraag naar? Wat verwachten ze voor de toekomst?

Martijntje Smits zal meer vertellen over de filosofische vragen achter al deze snelle ontwikkelingen en wat dit betekent voor de maatschappij. Hoe sociaal zijn de huidige ontwikkelingen binnen de domotica en (zorg)robotica? Wat is zorg? Hoe is de communicatie tussen mens en robot te definiëren?

Sandra Bedaf geeft inzicht in haar onderzoek waar een zorgrobot aan moet voldoen om functioneel te zijn én door de zorgverleners en zorgbehoevenden geaccepteerd te worden. Ook laat ze je kennis maken met de robotzeehond Paro.

Na afloop gaan de sprekers onder begeleiding van de moderator in gesprek met het publiek.

Locatie: De Kennismakerij, Spoorzone Tilburg
More info: European Social Innovation Week 2015

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info