Politiek Café Piment met Diederik Samsom e.v.a.

Share Button

We praten over de actualiteit en over t recente verleden en de nabije toekomst van zijn partij. En natuurlijk over de verkiezingen van 18 maart voor de Provinciale Staten die voor dit kabinet ongekend spannend zijn.

Ook te gast Jos de Blok van Buurtzorg, onlangs nog uitgeroepen tot beste werkgever van het jaar. Hoe doet hij dat in een sector waar vooral ontslagen vallen. En wat is het geheim achter de als een geoliede machine werkende Buurtzorg.

NRC-journalist Brenda van Osch schreef het ontroerende boek ‘het onvoltooide kind’ over haar eigen Eva die weken te vroeg werd geboren. Niet alleen haar persoonlijk verhaal raakt diep maar ook de dilemma’s die zij aan de orde stelt nu zelfs mini baby’s na 24 wkn zwangerschap behandeld worden. Een gesprek hierover.

Foppe Atema van Achterhoek 2020 is ondernemer die t lef had voorzitter te worden van een club die dreigde te stokken in eindeloos vergaderen. Hoe staat het er nu voor met de agenda 2020 die de kwalijke gevolgen van een krimpende regio moet voorkomen?

De column wordt verzorgd door de vaste Piment- columnist Frans Miggelbrink. Nynke de Zoeten is de cohost. Zij werkt als verslaggever en presentator bij de parlementaire redactie van het tv programma Nieuwsuur.

Het Klarinettenensemble Symfonisch Blaasorkest Gaanderen blaast de sterren van de hemel.

Politiek café Piment is een initiatief van Wouke van Scherrenburg, bekend van Nova / Den Haag Vandaag waar ze jarenlang werkte als medepresentator en parlementair verslaggever.

Vier keer per jaar presenteert Wouke op een zondagmiddag in de Doetinchemse schouwburg Amphion haar politieke café met gasten uit onder meer de Tweede Kamer, kabinet, Europees parlement, ondernemersland, de financiële wereld en uit de regio Achterhoek. Muziek en gesproken columns zijn vast onderdeel van Piment. Niet alleen Achterhoekers maar bezoekers uit het hele land hebben inmiddels de weg gevonden naar het Amphion.

Locatie: Schouwburg Amphion, DoetichemLogoPiment
More info: Website Politiek Café PIMENT

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info