Paradigma ‘Jongeren en Internet’

Share Button

paradigma_nov14plusbibliotheek-1

Jongeren die veel tijd op internet doorbrengen, wat doet dat met hen?

Internet maakt een belangrijk deel uit van het dagelijks leven. En zeker bij jongeren. Social media, games, Nintendo of de nieuwste smartphone. Voordat je het weet zijn ze er uren mee bezig.
Maar hoe signaleer je problematisch surfgedrag? Zijn social media eigenlijk wel zo sociaal? Wanneer is er sprake van een gameverslaving en wat zijn de risico’s? Tijdens deze avond gaan we samen op zoek naar antwoorden.

We hebben 3 sprekers uitgenodigd:

-Jan Willem Alphenaar www.jwalphenaar.nl
Hij vertelt meer over trends op internet en social media, onder jongeren. Jan Willem is trendwatcher, trainer en inspirator over social media, (content)marketing, ondernemen en personal branding.
-Marjolein van de Klundert, Humanitas Eindhoven http://www.humanitaseindhoven.nl/hulp-nodig zal ingaan op de risico’s van webcam gebruik door jonge mensen, en waar dit toe kan leiden.
-Floris Brocaar, veldwerker bij Novadic-Kentron Brabant Noordoost, spreekt over ‘gaming’, wat zijn de voor- en de nadelen van online gaming voor jongeren? Wanneer kun je spreken van gameverslaving? En hoe ga je hier mee om?

Locatie: Bibliotheek Eindhoven
More Info: Paradigma on Facebook


Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info