Paradigma ‘Brain Talks’

Share Button

paradigma_sept2014plusbibliotheek-1

Welke ontwikkelingen zijn er in het onderzoek naar onze hersenen?
2014 is het jaar van het brein. Een ambitieus project met als doel de Europese burger bewust te maken van het functioneren van zijn meest gecompliceerde orgaan – de hersenen. Paradigma besteedt in september aandacht het brein en heeft 3 boeiende sprekers uitgenodigd die ons inzicht geven in de wondere wereld van ons brein, waarna gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Sprekers:

Dr. Rolf Pelleboer is kinderarts, en werkzaam op de alcoholpoli van het Catharina Ziekenhuis.
Hij laat zien wat alcohol doet met het jonge brein en verdedigt vurig het overheidsbesluit om de alcoholleeftijd op te trekken naar 18 jaar. “Met 16 jaar zijn de hersenen niet volgroeid. Daarom voelen jongeren niet aankomen dat ze over de grens gaan.”Dr Sabine Hunnius is directeur van het Baby Research Center aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij studeerde psychologie in Berlijn en promoveerde in 2005 op een onderzoek naar visuele waarneming bij baby’s. Haar huidige onderzoek richt zich voornamelijk op de vroege (sociaal-)cognitieve ontwikkeling. Ze zal vertellen hoe baby’s leren kijken, bewegen, praten en onthouden en welke hersengebieden hierbij een rol spelen. De vroegste ervaringen van baby’s blijken van doorslaggevend belang voor de latere ontwikkeling. Dr. Hunnius is mede auteur van het boek ‘Het Baby Brein’.Sandra van Dijk is muziektherapeute en oprichter van Mensenhanden (www.mensenhanden.nl) zal vertellen hoe muziek ons brein beinvloedt.”Musiceren activeert de auditieve, emotionele, sensorische en motorische delen in het brein gelijktijdig. Dit is gunstig voor het ontstaan van sterke verbindingen tussen deze gebieden, wat de prikkelverwerking ten goede komt.”

Locatie: Bibliotheek Witte Dame
More info: Paradigma site 

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info