Symposium: Sleutelen aan stofstromen

Share Button

0140402iabr_metabolisme new

Gemeente Rotterdam, Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), Rotterdam Partners, Food Council Rotterdam en AIR gaan op zoek naar nieuwe strategieën voor stadsontwikkeling, tonen inspirerende initiatieven en bouwen aan een netwerk van vernieuwers.

IABR–2014–Projectatelier Rotterdam: Urban Metabolism

Voor de  IABR–2014–URBAN BY NATURE– zijn  in het Projectatelier Rotterdam nieuwe strategieën en kansen voor innovatie en cross-overs tussen de  stromen (water, voedsel, energie, etc.) van de stad onderzocht en verbonden met ontwerpvoorstellen. Geen blauwdruk voor de toekomst maar mogelijkheden en inspiratie voor nieuwe verdienmodellen en ruimtelijke ontwikkeling. 

Netwerk van vernieuwers

Op woensdag 25 juni van 13.00 tot 18.00 uur presenteren we in de Kunsthal de belangrijkste resultaten van het projectatelier en gaan we met elkaar in gesprek over wat dit nieuwe perspectief betekent voor de Rotterdamse stadsontwikkeling. Vervolgens bieden we inspirerende initiatieven op het gebied van ‘voedsel’, ‘energie’ en ‘afvalwater’ een podium en bouwen aan een netwerk van vernieuwers die sleutelen aan de stofstromen van de stad. Want een grensverleggende samenwerking met vele lokale partners is de kern van een succesvolle circulaire economie. Dan ontstaan innovaties, nieuwe werkrelaties, nieuwe verdienmodellen en onverwachte coalities die samen vormgeven aan een toekomstbestendig Rotterdam.

Locatie: Auditorium Kunsthal Rotterdam
Organisatie: IABR, Gemeente Rotterdam, AIR, Rotterdam Partners, Food Council Rotterdam
More info: www.sleutelenaanstofstromen.nl

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info