Paradigma ‘Food Talks’

Share Button

banner_food_mediumplusbibliotheek-1

Food & technology, Food & design, Food & Science

Urban Farming, eten printen in 3-D, genetische manipulatie, design trends, etc. etc.


Spreker: Natalia Mylonaki (Engels gesproken)
Natalia Mylonaki licht haar afstudeerproject (TUe, bouwkunde) toe: ‘Agri-tecture in a row. Urban agriculture for creative row housing as a way of Smart Living. The case study of Woensel-West, Eindhoven’. Smart living door urban agriculture als een mogelijke manier om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren.

Spreker: Katja Gruijters
Katja Gruijters is food designer van het eerste uur. Al tijdens haar studie aan de Design academy was eten voor haar de manier om beeldend mee te communiceren. Ruim 15 jaar later kan Katja zich expert in het vak noemen en heeft ze tal van foodconcepten uitgewerkt voor bedrijven in de voedsel industrie, retail, en food service. www.katjagruijters.nl

Spreker: René Paré: Agri meets Design
Wat gebeurt er als je boeren en designers samen aan de ontwerptafel zet? Dit heeft Agri meets Design onderzocht tijdens de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven. Agri meets Design wilde hiermee laten zien hoe veelzijdig en waardevol de inbreng van ontwerpers kan zijn bij veranderingsprocessen en innovatie in de landbouw. Gedurende de week werden boeren, beleidsmakers en ontwerpers uitgedaagd om samen de landbouw te ‘herontwerpen’ en ideeën te genereren voor onder andere het mobiliseren van de betrokken maar ook kritische burger, het bedenken van slimme verpakkingen tegen voedselverspilling of het ontwerpen van de boerderij van de toekomst. www.agrimeetsdesign.nl

Lizzy Turelinckx (gediplomeerd orthomoleculair therapeut en coach gezonde voeding): Feiten en fabels over voeding!
“We kunnen in ons leven niets veranderen totdat we de waarheid accepteren en begrijpen. Onze dagelijkse voeding bevat wel in redelijke mate de voedingstoffen die nodig zijn voor de brandstof, maar niet de stoffen die noodzakelijk zijn voor een optimaal functioneren van ons lichaam. Het probleem is dat de huidige, bewerkte en lang bewaarde voedingsproducten nog weinig van deze noodzakelijke en essentiële voedingstoffen bevatten. Door verkeerde eetgewoonten worden deze voedingstoffen niet of te weinig aangevuld. Het gevolg is een chronisch tekort en het ontstaan van steeds meer ziekten en stoornissen. De meeste volksziekten zouden voorkomen of afgezwakt kunnen worden door een juiste voeding. Hiervoor is echter de juiste informatie nodig…

Locatie: Bibliotheek Witte Dame
More info: Paradigma site 

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info