Finale Gedichtenwedstrijd Nederlands Dichterspodium

Share Button

dichterspodium_mediumaltena_logo-lang_rgb_klein

Dit podiumjaar organiseert het N.D.P. een gedichtenwedstrijd. De finale is op de laatste podiumavond van het jaar op dinsdag 5 november 2013. Het thema is: Mijn mooiste nog niet bekroonde en gepubliceerde gedicht.

Achttien genomineerden
Aan de gedichtenwedstrijd hebben 119 dichters meegedaan. Het thema was: ‘Mijn mooiste gedicht’. De jury (burgemeester Carla Breuer van Werkendam, stadsdichter van Woerden Marco van der Bij en dorpsdichter van Werkendam Marcel Vaandrager) selecteerden 65 gedichten voor een gelegenheidsbundel die op 5 november te koop zal zijn. Hiertussen bevinden zich ook de 18 genomineerden en dus ook de uiteindelijke winnaars. Een spannende avond dus. De jury benadrukt dat de overige gedichten ook zeer de moeite waard waren, maar in een wedstrijd moeten er nu eenmaal keuzen worden gemaakt.


Alles voor de buurvrouw
Onder deze wat bijzondere naam treden vier dames op tijdens de finaleavond. Verhalend zingen deze dames vierstemmig a capella. De teksten gaan inhoudelijk, al dan niet met een knipoog, over wat hen bezighoudt.

Geen open podium, wel een gezellige nazit
Vanwege de finale en de voordrachten van de genomineerden zal er op 5 november geen open podium zijn. Na de prijsuitreiking hoeven de aanwezigen echter nog niet weg te gaan, want tijdens de nazit kan iedereen napraten onder het genot van een drankje of een glaasje fris.

Meer informatie: www.nederlandsdichterspodium.nl of info@marcelvaandrager.nl.
Locatie: Bibliotheek Werkendam | Gedempte Haven 17 | 4251 CA Werkendam

Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de RABO-bank, Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info