Bibliotheek Eindhoven: Paradigma – LightExpo & LightTalks tijdens GLOW

Share Button

Lichtplusbibliotheek-1

LightTalks


LightTalk 1: Moodlight voor dementerenden

Door Richard Kennedy, student Industrial Design, Tue
Richard Kennedy ontwierp een lamp, die met licht en geluid herinneringen aan de natuur bovenhaalt en op deze wijze rustgevend werkt op mensen met dementie. Ook hoopt hij met de lamp associaties en herinneringen aan vroeger naar boven te halen bij deze patiënten. De presentatie is in het Engels.

LightTalk 2: Mindlamp: hoe licht je onderbewustzijn zichtbaar maakt

Door: Dirk Anton van Mulligen, auteur, spreker en facilitator
Wat we zeggen en doen gebeurt voor een groot deel onbewust. Hoe handig zou het zijn wanneer je dat zichtbaar kunt maken. De MindLamp uit Princeton kan dat. Hoe dat werkt en op welke manier je daar gebruik van kunt maken vertelt Dirk Anton van Mulligen op een boeiende wijze. Uiteraard is de MindLamp tijdens de LightTalk aanwezig!

LightTalk 3: VJ/DJ Art: Realitijdelijk

Door: Sergio Karijopwiro is DJ Tachini en docent op het Stedelijk College in Eindhoven en Erik Frey actief als VJ en docent / coördinator op de Fontys ACI (Academy for Creative Industries)
Sergio Karijopwiro en Erik frey maken deel uit van het kunstcollectief GUNHA3. Ze gebruiken licht (projectie) om een beleving te optimaliseren. Hun werk is gebaseerd op basis van ruimte. Ruimte in de zin van festivallocaties, concerten en gebouwen. Een voorbeeld van het gebouw als uitgangspunt is het oud Philips Lab in Eindhoven. Het gebouw gebruikten ze als inspiratiebron om er vervolgens een passend concept bij te bedenken, Realitijdelijk: Installaties met beeld en geluid (puur en bewerkt) en een live performance waarbij een audio-compositie werd gemaakt, ondersteund door VJ-beelden.

Tijdens de LightTalks vertellen Sergio en Erik over hun projecten en hoe die tot stand komen. Voor elk project vinden ze dat creatieve processen een belangrijke rol hierin spelen en versterkend werken voor de uiteindelijke beleving. Het beeld is de drager van de muziek en vice versa.

LightTalk 4: ‘Dare’, winnend ontwerp Light Challenge 2013

De lamp ‘Dare’, die het team (Yannick Brouwe, Sway Leung, Wouter van der Wal en Ashwin van Dolder) van de Tu/e in samenwerking met de bewoners van een straat in Nijmegen hebben ontwikkeld is het winnende project van de Light Challenge 2013. De lamp is zo gemaakt dat op het moment dat er mensen in de straat zijn is de straatverlichting uniform en fel, op het moment dat er niemand op straat is de verlichting gedimd is.

Het doel van de competitie was om met een frisse blik straatverlichting te ontwerpen die mooi, energiezuinig en ‘cradle to cradle’ is. Bewonersparticipatie was een belangrijk onderdeel van het project en daarnaast is samengewerkt met de Gemeente Nijmegen en partnerbedrijven.

Locatie: Bibliotheek Witte Dame
More info: Paradigma site

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info