Masterclass : Voor Leerkrachten!

Share Button

Bibliotheek de lage Beemden

De derde masterclass leesbevordering van Bibliotheek De Lage Beemden vindt plaats op woensdag 4 september 2013 in Theater De Eendracht in Gemert.

Gedurende het schooljaar zijn leerkrachten actief bezig met leesbevordering.
Bibliotheek De Lage Beemden biedt u in de derde masterclass leesbevordering mogelijkheden tot inspiratie om leesplezier over te brengen.
Hierdoor bent u nóg beter in staat aan te sluiten bij kerndoel 9: de leerlingen krijgen plezier in het lezen van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.

Maak kans op een mini-iPad
Wij zijn benieuwd hoe u deze live videostream heeft ervaren. Daarom vragen wij 3 minuutjes van uw tijd om een aantal korte vragen te beantwoorden. Onder de deelnemers wordt een mini-iPad verloot. Klik hier om de korte vragenlijst te openen. Alvast hartelijk dank!
Het Brabants Bibliotheek Netwerk

De sprekers zijn Rian Visser en Wouter van Reek.
Rian Visser is een multimediaal schrijver. Zij publiceert verhalen en gedichten in boeken en op digitale wijze. Ze is een meester in het samenstellen van aansprekende digibordlessen. Via haar blog informeert ze leerkrachten en leerlingen over leesplezier en mogelijkheden voor lessen.
Een multi talent dat streeft naar inspiratie rondom lezen en taal voor leerlingen én leerkrachten! Ze zal ongetwijfeld vertellen over haar digibordlessen ten behoeve van de Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start : over sport en spel. Doe er uw voordeel mee!

Wouter van Reek is de maker van Keepvogel, een computeranimatieserie over een zeer eigengereide loopvogel met een rode cape aan. Er zijn ook boeken over deze vreemde vogel verschenen. Voor Keepvogel: de uitvinding kreeg hij in 2007 een Zilveren Penseel. Voor Keepvogel: de kijktoren kreeg hij een Leespluim en voor Keepvogel en Kijkvogel: in het spoor van Mondriaan een Zilveren Griffel + Vlag en Wimpel van de Penseeljury.
‘Ik teken Keepvogel, dus het lijkt alsof ik alle macht over hem heb. Maar uiteindelijk gebeurt er inderdaad eigenlijk altijd wat hij wil.’
Door middel van een interactieve sessie laat Wouter van Reek zien hoe zijn verhalen ontstaan en welke leesbevorderende toepassingen er voor leerkrachten zijn.

Locatie: Theater De Eendracht in Gemert, Sint Annastraat 60
More info: Bibliotheek de lage Beemden

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info