Nederlands Dichters Podium @ Werkendam

Share Button

Japoezzzia

Jazz en gedichten ontmoeten elkaar in Werkendam. Op dinsdagavond 4 juni organiseert het Nederlands Dichters Podium samen met stichting De jazz van het bankroet uit Noord-Holland een Japoezzzia.

Wat is Japoezzzia? Dichters dragen gedichten voor; op zich niets bijzonders. Dat wordt het wel als tegelijkertijd een jazzband daar mooi passende muziek bij gaat spelen. Er ontstaat een kruisbestuiving, die zowel aan de gedichten alsook aan de muziek een meerwaarde voegt. Het idee is ontstaan bij Frank Herrebout en Leo van Maren, in het dagelijks leven producenten van documentaires en films en beiden poëzieliefhebbers. Er werd financiering gevonden en inmiddels heeft een eerste succesvolle try-out plaatsgevonden in Terneuzen. In het voortraject werd contact gezocht met Marcel Vaandrager van het dichterspodium voor een tweede aflevering. Na een eerste evaluatie van Terneuzen is het op 4 juni de beurt aan Werkendam.

Maak kans op een mini-iPad
Wij zijn benieuwd wat u van de uitzending van deze bibliotheekactiviteit vindt. Daarom vragen wij 3 minuutjes van uw tijd om een aantal korte vragen te beantwoorden. Onder de deelnemers wordt een mini-iPad verloot. Klik hier om de korte vragenlijst te openen. Alvast hartelijk dank!
Het Brabants Bibliotheek Netwerk

Livestream, DVD en VPRO

Tijdens de avond in Werkendam worden er opnames gemaakt voor een radioprogramma van de VPRO. Daarnaast worden er opnames gemaakt voor een DVD die uitgegeven gaat worden. Bibliotheek Altena wil die avond een eerste livestream- uitzending maken. Hierdoor kun je thuis op de computer of laptop het evenement meemaken. Volgens Wim Donkersloot van Bibliotheek Altena zijn de verbindingen getest en snel genoeg gebleken. De techniek maakt dit allemaal mogelijk, maar het is natuurlijk het leukst om er die avond zelf bij te zijn! Publiek wordt dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om dit speciale evenement mee te maken.

Informatie: www.nederlandsdichterspodium.nl of info@marcelvaandrager.nl
Locatie: Bibliotheek aan de Gedempte Haven 17 van Werkendam

Het Nederlands Dichters Podium wordt mede mogelijk gemaakt door de RABO-bank, Bibliotheek Altena en de gemeente Werkendam.

 

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info