CAST stadsgesprek – De groene stad Tilburg

Share Button

Hoe ontwikkelt Tilburg zich als groene stad? Een ‘groene transformatie’ in brede zin: economisch, ecologisch en maatschappelijk duurzaam. CAST organiseert in samenwerking met FunctioneelGroen een stadsgesprek waarin lokale voorbeelden worden gepresenteerd.

CAST legt de focus op het transformatievraagstuk. Welke kansen zijn er voor de duurzame transformatie de stad? Het diverse karakter van duurzame toepassingen wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht. Van landschapsarchitectuur in stadstuinen tot aan de bouwkundige transformatie van naoorlogse stedenbouw. Welke rol spelen deze en welke ingrepen zijn noodzakelijk om van Tilburg ‘een groene stad’ te maken. Het publiek wordt uitgenodigd om hierover gesprek te gaan.

Play Part 1 | Part 2 | Part 3

Het programma staat onder leiding van Jacob Voorthuis. Hij is onder meer kunsthistoricus, universiteir docent ‘architectuurgeschiedenis en theorie’ aan de Technische Universiteit Eindhoven en coördinatie van de leerlijn duurzaamheid faculteit Bouwkunde.

Programma
18.45 uur ontvangst
19.15 uur start programma met lezingen, gevolgd door een stadsgesprek
22.00 uur einde programma en borrel

Sprekers

De avond wordt ingevuld door 4 sprekers met een eigen verhaal over de ontwikkeling van Tilburg als groene stad.
Anneke Vervoort – architect van Hoogmoed Architecten
Spreekt, over de openbare ruimte van naoorlogsestadswijken en hoe de bestaande voorraad te doen herleven. Zij spreekt concreet over de renovatie ENDIS portiekflat (ENergieneutraal en Duurzaam In Staal.)
Bart van Berkel – docent Avans Hogeschool
Spreekt, samen met studenten, over de duurzame transformatie van naooroglogse stadswijken.
Serge Vonk - Landschapsarchitect IMOSS
Spreekt over het verband tussen de duurzame transformatie opgave van de stad Tilburg en de toepassing van functioneel groen.
Paul Achterberg – landschapsarchitect Quadrat
Spreekt over de traditie van stadstuinen in Tilburg en over de tranformatie van de spoorzone.

Locatie: Deprez gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174, 5041 dj Tilburg
More info: Cast website

1 comment to CAST stadsgesprek – De groene stad Tilburg

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info