Politiek Café ZOUT – 3 feb. 2013, met o.a. Bas Haring

Share Button

Bas Haring en duurzaam voedsel in Zout

Deze editie gaat over duurzaam en gezond voedsel en de rol van consument. Een zout-special volgens de vaste opzet van het politiek café, met Leo en Stijn Steenbakkers op hun plek achter de interviewtafel. Hoofdgast van deze speciale aflevering van Zout is filosoof Bas Haring. Leo en Stijn Steenbakkers gaan met hem in discussie over de invloed van consument en koopgedrag op duurzaam voedsel tegenover de rol van politiek belang en economisch gewin.

Verder deze middag wethouder Hendrik Hoeksema over de noodzaak van verandering in de landbouw, een column van Ria van Son (Q-koortspatiënt), een interview met Elies Lemkes, directeur landbouworganisatie ZLTO, de Zout-kwis met duurzame lokale ondernemers Marianne Wagemakers (Dalco Food) en Jasper Spierings (Landwinkel), een column van cabaretier Theo van Duren en muziek van gemeenteband Ambtelijke Stukken. In de pauze krijgt u de primeur om de bonenburger van Dalco Food te proeven: een nieuw, duurzaam product dat die dag voor het eerst geserveerd wordt aan publiek.

De les van Q-koorts
Eind 2009 kreeg Oss te maken met een uitbraak van Q-koorts. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag bij heel wat inwoners nog steeds een aanslag op hun gezondheid. Het heeft geleerd dat landbouw en veeteelt moeten veranderen. Een klus die boeren, burgers, bedrijven en overheid samen moeten klaren. Iedereen in de voedselketen heeft een taak om volksgezondheid, dierwelzijn en gezond voedsel ook voor volgende generaties te waarborgen. Van boer tot fabrikant, van supermarkt tot consument. Juist de rol van de consument is nog weinig aan bod geweest. De Zout-special zwengelt die discussie aan.

Eind 1999 is in Oss, op initiatief van Jules Iding van de SP, politiek café ZOUT van start gegaan. Het idee van Iding was om in een ongedwongen sfeer politiek meer naar de mensen toe te brengen en dat is, met maandelijks honderden bezoekers, aardig gelukt. Zout wordt iedere tweede zondag van de maand, de zomerperiode uitgezonderd, gehouden in de grote zaal van De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss.

More info: Politiek Café ZOUT
Locatie: Cultuurpodium Groene Engel

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info