Politiek Café ZOUT – 11 nov. 2012

Share Button

hans_achterberg

Filosoof Hans Achterhuis in Zout

Zondag 11 november is filosoof Hans Achterhuis de hoofdgast in politiek cafe Zout. Achterhuis is schrijver van diverse boeken en in 2011 werd hij uitgeroepen tot de eerste Denker des Vaderlands. Daarnaast is er een debat over het plan dat gemeenten minimaal 100.000 inwoners moeten hebben. Frank den Brok van VDG gaat in gesprek met Peter van Boekel van het Heesche CDA over zin en onzin van schaalvergroting en over de rol van raadsleden in zo’n grote gemeente. Over de toekomst van de studiefinanciering gaan SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijke en D’66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen in debat.

In de Zoutquiz nemen twee organisatoren van evenementen het tegen elkaar op. Penny Klamer neemt het op tegen Rob Wijnhoud.Theo van Duren spreekt zijn maandelijkse column uit en Jan Ulijn komt voor de tweede keer met een column over de geschiedenis van Oss.

Het is een flitsend programma met debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout en zij waren enthousiast over de formule (het gastenboek spreekt boekdelen). Zout is met gemiddeld 250 bezoekers druk bezocht. Zout wordt gemaakt door een team van ca. 20 vrijwilligers, heeft een onafhankelijke redactie die verantwoordelijk is voor de inhoud.

More info: Politiek Café ZOUT
Locatie:
Cultuurpodium Groene Engel
Kruisstraat 15 5341 HA Oss

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info