Politiek Café ZOUT – 14 okt 2012

Share Button

Herman Vuijsje en cultuur in Zout

In Zout is er aanstaande zondag bijzondere aandacht voor kunst en cultuur. Hoofdgast is de journalist/schrijver Herman Vuijsje.  Verder is er een voorproef van de revue Oss Anno Nu die binnenkort in première gaat. Ook de toekomst van Museum Jan Cunen staat op de agenda. Onze hoofdgast is journalist, schrijver en editor Herman Vuijsje.  De meeste van zijn publicaties gaan over veranderingen in Nederland. Veranderingen onder andere op sociaal, moreel en politiek gebied. Op de agenda staan de rol van de overheid, de toekomst van christelijke politiek en immigratie/integratie.

Gemeenteraadslid Joop van Orsouw en oud-directeur Piet Hagenaars gaan in debat over de toekomst van Museum Jan Cunen.  Moet het een gemeentelijk museum blijven of los komen te staan van de gemeente? Is Villa Johanna de beste huisvesting of ligt de toekomst onder de sheddaken op het voormalige Bergossterrein? Of is het museum in Oss niet in stand te houden?

Dit jaar geen Osse musical maar een Revue: Oss Anno Nu. Zout praat met regisseuse Floor-Anne van Vliet en hoofdrolspeelster Hilke Bierman over deze nieuwe loot aan de stam van Stichting Oss Cultureel.

In de quiz binden revuetalenten Lesly van Dijk en Jessie Vos de strijd met elkaar aan.Deze keer twee gastcolumnisten in Zout. Stadsgids Jan Ulijn verhaalt over de Osse geschiedenis en Wouter ter Haar nodigt u uit voor zijn verjaardag. De muziek wordt verzorgd door de Revuetalenten uit de talentenklas van Oss Cultureel.

Het is een flitsend programma met debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout en zij waren enthousiast over de formule (het gastenboek spreekt boekdelen). Zout is met gemiddeld 250 bezoekers druk bezocht. Zout wordt gemaakt door een team van ca. 20 vrijwilligers, heeft een onafhankelijke redactie die verantwoordelijk is voor de inhoud.

More info: Politiek Café ZOUT

Locatie:
Cultuurpodium Groene Engel
Kruisstraat 15 5341 HA Oss

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info