Brabant Biennale 2012

Share Button

Wanted Brains & Creativity

DE STAD ALS LABORATORIUM,
VAN BLAUWDRUK NAAR SOCIAL DESIGN

De Brabant Biënnale is een nieuw tweejaarlijks platform voor de discussie over architectuur, stedenbouw en urban design.
Een nieuwe opgave vraagt een nieuwe aanpak met nieuwe mensen. Wanted Brains & Creativity.

Wie: o.l.v. de Brabant Academy en de deelnemende partners:
Architectuurcentrum Eindhoven , BAi ’s-Hertogenbosch, CAST Tilburg, Gebouw F Breda, gemeente Eindhoven

Het thema van de Brabant Biënnale is de nieuwe opgave in de huidige economische situatie en in het nieuwe speelveld dat is ontstaan. De groeiende leegstand in stad en ommeland dicteert de nieuwe opgave. Selectieve nieuwbouw, verdunnen en verdichten, leegstand, herbestemming, transformatie en social innovation and design zijn de wegen voor de komende decennia. Plannen en blauwdrukken worden vervangen door processen met de mens als uitgangspunt en een nieuwe rol voor de factor tijd. Social media en nieuwe tools als City-game verbinden nieuwe allianties, ideeën, concepten en broed- plaatsen waarin de betrokkenheid van de burgers centraal staat.

Op 17, 18 en 19 oktober 2012 vinden er lezingen en debatten plaats rondom deze thema’s. Verder bestaat de Brabant Biën- nale uit een tentoonstelling met uiteenlopende bijdragen van studenten en afgestudeerden van TU/e en Design Academy Eindhoven, autonome ontwerpers en fotografen. Deze is (ge- durende de gehele DDW) te zien van 17 t/m 28 oktober 2012 dagelijks van 10:00 – 17:00 uur in de Catharinakerk

Doelstelling: De Biënnale wil deze onderwerpen op de kaart zetten, inhoudelijk bespreken en met deelnemers nieuwe allianties creëren.
Doelgroep: Iedereen (overheid, onderwijs en ondernemers) die professioneel betrokken is bij ruimtelijke opgaven in Noord-Brabant.

Het programma in concept:

Woensdag 17 oktober - 13:30 – 17:30

  • Thema: Leegstand van zaken, Van blueprint naar Social design en bekendmaking winnaar besloten prijsvraag Archiprix mbt NOMAD VILLAGE (onderzoek leegstand) door Henk van der Veen.
    Met bijdragen van Joyce Hydra / Angelique Bellemakers ‘Social design in Woensel en Strijp’, Agata Niemkiewicz ‘DNA of the future’, Mary-Ann Schreurs ‘Social design in beleid en praktijk’, Remco van de Craats EDHV ‘Flashville/NomadVillage’, Lieke van der Most ‘Designing out Crime, Loitering youth’ (App Foursquare tbv social innovation)

Donderdag 18 oktober - 13:30 – 17:30

  • Thema: NERU-CITILAB, student day Russian DNA, fashion design ROC students
    Met bijdragen van John Körmeling, Fiona Jongejans  TU/e/ID 3, Galina Kozulina/Anna Khodyreva (Yekaterinburg) YEK2.0, a transformation project in Yekaterinburg Russia, started during the 1st UralBiënnale in September 2010, Marieke Willems (TWEELINK)/ MisakTerzibaszian (UArchitects) Marc Glaudemans (Fontys international).

Vrijdag 19 oktober – 13:30 – 17:30

  • Thema: Brabant Biennale ‘Blueprint to Social design’
    Met bijdragen van IABR-team, Jeroen Saris namens team Uhrhan/Dirrix/StadBV, Elena Chocochava, B5 kanaalzone studies TU/e Irene Curulli, Cindy van den Bremen, Barcode Architects Dirk Peters/Caro van de Venne, B5 spoorzones Studio Papaver, Mary Fiers, wethouder.
  • Avondprogramma: afsluitend feest tevens de openingsparty Dutch Design Week 2012

Waar: St. Catharinakerk, Eindhoven
Wanneer: 17,18 en 19 oktober 2012
More info: Brabant Academy site

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info