Politiek Café ZOUT – feb 2012

Share Button

Wouter van Dieren in Zout

Deze keer is Wouter van Dieren de hoofdgast in politiek café Zout. Wouter stond aan de wieg van de (inter)nationale milieubeweging en is een vooraanstaand lid van de club van Rome. In 1993 zag hij de financiële crisis al aankomen. In zijn boek de New Green Deal wijst hij een uitweg uit de crisis.

De themadiscussie gaat over de staking van de schoonmakers in ons land die nu al meer dan een maand voortduurt. Zij staken voor een menswaardig loon en respect. Te gast zijn stakingsleider Ron Meyer en mede organisator Lilian Marijnissen.

In de kwestie komen raadsleden Mahmut Erciyas (SP) en Iris van Dinther (PvdA) aan het woord. Het college van B&W wil de regeling Meedoen Is Belangrijk rigoureus kortwieken. Het gaat om bijdragen voor sociaal culturele activiteiten, zwemlessen voor kinderen en schoolkosten. Iris van Dinther sloot zich aan bij de kritiek van Mahmut Erciyas. Krijgt Iris de ruimte van zijn PvdA om met de oppositie mee te gaan?

In de Zoutquiz kruisen Renske van Grinsven en John van Boekel van de Stichting Oss Cultureel de degens. De columns worden uitgesproken door Theo van Duren en Paul Wilbers, de burgemeester van Ubbergen. De livemuziek is van de formatie Big Whiskey.

Het is een flitsend programma met debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout en zij waren enthousiast over de formule (het gastenboek spreekt boekdelen). Zout is met gemiddeld 250 bezoekers druk bezocht. Zout wordt gemaakt door een team van ca. 20 vrijwilligers, heeft een onafhankelijke redactie die verantwoordelijk is voor de inhoud.

More info: Politiek Café ZOUT
Locatie:
Cultuurpodium Groene Engel
Kruisstraat 15 5341 HA Oss

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info