AxesJazzpower – AGARTHA | EURASIË

Share Button

In het programma Eurazië, waarin de sfeer zich bevindt tussen het aardse, het organische en totale verstilling, gaat Agartha opnieuw op zoek naar de intense beleving waar deze culturen elkaar treffen en in elkaar versmelten. Met een oorverdovende intensiteit balanceren de composities tussen stilte en absolute eenvoud.

Play Movie Standard | Large | Quicktimeplayer

Programma informatie:

Het concert begint met een compositie van de gevierde Russische componiste Sofia Gubaidulina. Zij is net 80 geworden en wordt in de bloemetjes gezet met haar “De Profundis” voor bajan solo. De bajan, de Russische versie van de bij ons gekende knopaccordeon, is het instrument bij uitstek dat de ziel beroert en kent zijn oorsprong in de Russische volkscultuur, op de scheidingslijn tussen de Oosterse en de Westerse cultuur.
Met de zwanen van Yuji Takahashi belandt Agartha bij de Dhammapada, als het ware het spirituele testament van de Boeddha.
Het werk van de Zuid-Koreaanse Ji Sun Yang werd in 2010 voor Agartha expliciet voor dit programma geschreven. De titel is een samentrekking van twee Chinese tekens en betekent zoveel als “Geduld”. Zij gaat op zoek naar haar balans tussen de Westerse cultuur en haar traditionele Oosterse achtergrond.
Het programma eindigt met het duo “Two Hands” van Ken Ueno, dat ondanks het langzame karakter, zijn eenvoud en het gebruik van niet-muzikale instrumenten een bijzonder energieke sfeer oproept.

Bezetting:

Location: Vanabbe Museum, Eindhoven
More info: Axes Jazzpower

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info