TU/e nieuwjaarsbijeenkomst 2012

Share Button

Met onder meer een vuurwerkshow vanaf het nieuwe Meta Forum luidt de TU/e op maandag 9 januari het nieuwe jaar in. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, in en buiten bij het Hoofdgebouw, wordt tevens het lustrumjaar afgesloten en getoast op het hoogste punt van de verbouwde vroegere W-hal.

Collegevoorzitter dr.ir. Arno Peels blikt in zijn nieuwjaarstoespraak kort terug op de hoogtepunten uit het lustrumjaar en licht de voornemens van de universiteit voor 2012 toe. Aan bod komen onder meer het vernieuwingsplan Campus 2020 en de invoering van het Bachelor College. Ook het onderwerp ‘duurzaamheid’ passeert de revue, weet TU/e-evenementenorganisator Annelies Verschuren.

De nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats in de hal van het Hoofdgebouw. Dit met het oog -letterlijk en figuurlijk- op het gebouw Meta Forum, het eerste project uit het plan Campus 2020, dat diezelfde week het hoogste punt bereikt. Na de toespraak, rond kwart voor vijf, wordt het publiek uitgenodigd om mee naar buiten te gaan voor een toast. Op het Simon Stevinplein (het parkeerterrein aan de zuidoostkant van het Hoofdgebouw, dat die middag autovrij zal zijn) wordt het hoogste punt van Meta Forum gevierd en wordt het lustrumjaar officieel afgesloten.

Het publiek staat onder meer een muzikaal vuurwerkspektakel te wachten, dat wordt afgevuurd vanaf de bovenste verdieping van de vroegere W-hal. “Het wordt een spectaculaire show, lustrumwaardig”, belooft Verschuren, “en een aanrader voor mensen met kinderen om hen te laten meegenieten; op zo’n spektakel zullen we weer vijf jaar moeten wachten”. Ook de Tesla Coil gaat spelen; deze door TU/e-student Roy Piepers gebouwde blikseminstallatie was eerder onder meer te zien tijdens lichtkunstfestival GLOW.

De TU/e-nieuwjaarsbijeenkomst in de hal van het Hoofdgebouw, met plaats voor zo’n duizend bezoekers, begint maandag 9 januari om 16.00 uur. De receptie wordt muzikaal ondersteund door studentenmuziekgezelschap Quadrivium.

 

More info: TU/e
Location: Hoofdgebouw TU/e

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info