Presentatie Architectuurgids Midden-Brabant

Share Button

Op vrijdag 25 november presenteert CAST de Architectuurgids Midden-Brabant. In samenwerking met architectuurhistorici Hans Ibelings en Leon Sebregts, en met fotografie van René de Wit, maakte CAST een boek en website met bijzondere gebouwen in de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Play Part 1 | Part 2 | Interviews

De presentatie vindt plaats in het Deprez-gebouw aan de Lange Nieuwstraat 172-174 te Tilburg tussen 17.00u en 19.00u. Frits Horvers, de voorzitter van CAST, reikt de eerste exemplaren van de Architectuurgids Midden-Brabant uit aan een aantal wethouders uit de regio. Daarnaast presenteert CAST de website www.architectuurgidsmiddenbrabant.nl, waarop de projecten te filteren zijn naar gemeente, thema en tijdsperiode. Marc Glaudemans van de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw presenteert de Layar-applicatie, waartoe de Academie opdracht gaf ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan. Via deze applicatie kan iedereen ook onderweg de informatie uit de architectuurgids bekijken via zijn mobiele telefoon.

Verder worden drie zeer recente projecten uit de architectuurgids kort toegelicht: architect Harm Timmermans van Shift Architecture vertelt over zijn ontwerp voor de Faculty Club van Universiteit Tilburg, interieurarchitecte Francine Broos toont haar ontwerp voor een woonhuis en atelier in Loon op Zand en Jurgen Houben van H4D Raadgevend Ingenieurs vertelt over de nieuwe kantoorruimte die hij in de watertoren van Dongen realiseert. Met deze sprekers, de makers van de gids en de aanwezigen spreken we over architectuur in Midden-Brabant en een fototentoonstelling laat een selectie zien van de prachtige fotografie in de gids van René de Wit. De middag wordt gepresenteerd door Frank van Pamelen.

> Lees meer over de Architectuurgids Midden-Brabant
> Bestelformulier

Met dank aan

De totstandkoming van de Architectuurgids Midden-Brabant is mede mogelijk gemaakt door de vaste sponsoren en subsidiënten van CAST en in het bijzonder Midpoint Brabant (REAP) enhet Stimuleringsfonds voor Architectuur. Voor de selectie van de projecten is CAST bijgestaan door een grote groep professionals die zorg droegen voor de inventarisatie en een adviescommissie die in samenwerking met de redactie de thematische opbouw bedacht en de uiteindelijke projectenselectie maakte.

Organisatie: Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg.

Meer info: www.castonline.nl.

Locatie: Deprez-gebouw
Lange Nieuwstraat 172-174, Tilburg

Comments are closed.

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info