Tigre Blanco - the last 'Tijgersnest'

Share Button

Tigre-Blanco-Dave-van-Hout-4-RGB-72dpr-700x325

Zaterdag 10 juni speelt de Eindhovense band Tigre Blanco haar laatste “Tijgersnest” voorstelling van dit theater seizoen in theater de Schalm in Veldhoven. Deze voorstelling krijgt een feestelijk tintje omdat de band i.s.m. het Eindhovens platenlabel Lighttown Fidelity Records precies op die dag haar vinyl single Boom! & Roll the Nickels lanceert. Speciaal voor dit optreden nodigt de band speciale gasten uit en zal de hele show full HD worden opgenomen. Soon Online!

Locatie: De Schalm, Veldhoven
More info: Tigre Blanco

Politiek Café Piment met o.a. Jeanine Hennis-Plasschaert en Alexander Pechtold

Share Button

Zondag 9 november biedt politiek café Piment weer een gevarieerd programma. Met gasten uit Den Haag en uit de Achterhoek wordt het een sprankelende talkshow.
Met minister Jeanine Hennis-Plasschaert aan tafel debatteren we over de actualiteit, de deelname van Nederland aan de bestrijding van IS en de bezuinigingen op Defensie.

Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, schuift daarna aan. Ook met hem bespreken we de actualiteit, de stand van het land en blikken we vooruit op de Statenverkiezingen in maart.

Na de pauze is een debat over de mantelzorg. Kunnen gemeenten ons verplichten te zorgen voor de ander. Wat betekent dit voor ons allemaal.
Aan tafel: Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau, Otwin van Dijk, lid van de PvdA en de Tweede Kamer en de Doetinchemse wethouder Kees Telder.

De muziek wordt dit keer verzorgd door finalisten van het Amphion open podium Yellow Suitcase uit Gaanderen!

Cohost is Peter van Zadelhoff, presentator van RTLZ.
En columnist Frans Miggelbrink gaat voor gegarandeerde hilariteit zorgen!

Locatie: Schouwburg Amphion, DoetichemLogoPiment
More info: Website Politiek Café PIMENT

Flexx_n Dance Academy – This is How We Do It

Share Button

Registratie Danceshow

THIS-IS-HOW-WE-DO-IT-AFTELLEN-IG1-540x540

Locatie: Parktheater, Eindhoven
More info: Flexx_n Dance Academy

Bibliotheek Hilvarenbeek: PAUL VAN LOON & ANDERE SNUITERS

Share Button

2013-08-paul-van-loonlogo-bmb2

Theaterregistratie

Paul van Loon leest voor en vertelt over zijn boeken, over schrijven en deuren, waar geheime werelden achter liggen.

Natuurlijk gaat het over Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus, Foeksia de miniheks. En ook over Jimi Rip. Samen met de muzikanten van zijn band speelt en zingt Paul van Loon zijn liedjes, die allemaal met zijn boeken te maken hebben.

Vanaf 6 jaar.

Deze voorstelling is onderdeel van de Kinderboekenweek en omdat de Bibliotheek Midden-Brabant dit jaar 100 jaar bestaat.

Locatie: Bibliotheek Hilvarenbeek
Meer info: Website

Straatmonologen, 11 december 2012

Share Button

Neos & Friends

De wereld van dak- en thuislozen
Hoe komt een mens zo ver dat hij dak- of thuisloos raakt? Omdat iemand lui, dom of slecht is? Of kan het iedereen overkomen? Deze vooroordelen worden uitvergroot in de voorstelling ‘Straatmonologen’, die u een intieme kijk geeft in de strijd van dak- en thuislozen. Cliënten uit de maatschappelijke opvang vertellen hun eigen verhaal; aangrijpend, ongecensureerd en hier en daar heel dichtbij.

Door de straatmonologen als een theaterstuk te brengen proberen stichting Neos (maatschappelijke opvang Eindhoven), Parktheater Eindhoven en een aantal artiesten onder wie Theo Maassen, Tigre Blanco, Denvis, Bertus Borgers, Peter Faber en Geert Chatrou, aandacht hiervoor te vragen. Van een straatmonoloog naar dialoog op basis van begrip en respect.

Locatie: Parktheater, Eindhoven
More info: Neos site

‘DE BIEBSHOW’ – Bibliotheek Midden Brabant

Share Button

THEATERGROEP SMOESJES! – ‘DE BIEBSHOW’

Een spannende voorstelling boordevol liedjes en hilarische momenten.

Twee keurige, onberispelijke bibliothecarissen zijn in hun werk verzonken. Afstempelen, gegevens invoeren, bladzijdes plakken. Maar als een eeuwenoud boek van de bovenste plank valt, waait er stof op! De dames kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en belanden in de prachtige boekenwereld. Van een sprookje in een avonturenverhaal, in een strip.. Tot elke keer ‘bieb-bieb’, de scanner van de uitleenbalie hen terug roept.

Interactief, muzikaal en bijzonder. Voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Kinderboekenweek 2012: Hallo Wereld!

Het thema van de Kinderboekenweek draait vooral om ‘ontmoeten’. Ontmoetingen met andere culturen en met elkaar. Deze ontmoetingen vinden vooral plaats in en dankzij boeken. Boeken openen de wereld voor kinderen. Dankzij boeken leren ze anderen kennen en komt de wereld van de ander tot leven. De Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober.

Locatie: Bibliotheek Midden Brabant, Koninggsplein 10, Tilburg
Meer info: Website Bibliotheek

OpenWebcast.info

OpenWebcast.nl is een platform dat zich richt op het live uitzenden en registreren van de cultuur van de stad. Muziek, symposia, theater, lezingen, debat, techniek, festivals, kortom 'dat' wat de stad doet leven!

Live & on demand!

Een greep uit de locaties: Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch...

Voor meer info over livestreaming en de OpenWebcast video services:
Contact: Info@OpenWebcast.nl
tel: 040 281 0862 / 06 4872 4413

Find.movies

Categories

Location Partner
Seats2meet Strijp-S


Location & Flexworkspace partner
More info